Mașina ta are nevoie de protecție împotriva acțiunilor fenomenelor naturale precum vremea și a celorlalți factori externi, atât în anotimpurile reci, cât și în cele cu temperaturi ridicate.
Dacă vrei să-ți protejezi automobilul tot timpul, am creat pentru tine o listă cu sfaturi care să te ajute să-ți menții mașina în condiții de top.
Iarna vine cu riscuri specifice temperaturilor scăzute, umidității și zăpezii, în timp ce vara aduce temperaturi caniculare și raze puternice ale soarelui. Toate aceste fenomene pot deterioara interiorul și exteriorul mașinii.
Vara își va intra în curând în drepturi, deci înseamnă că trebuie să iei măsuri pentru a-ți proteja automobilul.
Ceea ce se întâmplă atunci când mașina ta este expusă razelor UV este absorbția ridicată de aer cald a caroseriei metalice, creșterea temperaturii din interiorul automobilului și degradarea materialelor mai sensibile din interiorul acestuia.
Tapițeria, de pildă, este fabricată din piele, vinil, sau plastic, ce se pot degrada la temperaturi ridicate. Iar când vine vorba de exterior, vopseaua mașinii se poate deteriora sub acțiunea razelor ultraviolete.
Cum protejăm interiorul mașinii?
Pentru protecția interiorului automobilului îți recomandăm:
- Să parchezi în locuri umbroase – Găsirea unui loc de parcare în oraș poate da probleme adeseori, însă vara acest lucru devine chiar mai dificil. Mașinile trebuie parcate în locuri cu umbră, cum sunt garajele sau parcările subterane.
- Să folosești huse pentru scaune – Este foarte incomod să te întorci vara în mașină și să gasești scaunul fierbinte, deoarece tapițeriile din materiale sintetice sau de piele naturală se încing rapid. Soluția acestei probleme este achiziționarea unor huse care să elimine disconfortul.
- Să folosești covorașe auto adecvate – Covorașele auto sunt soluția ideală pentru protejarea mochetei mașinii. Acestea sunt fiabile, elastice, rezistente la acțiunile mecanice și rezistă perfect la diferențele mari de temperatură. Un set de covorașe auto rețin mizeria, astfel încât chiar și după o zi de plajă, nisipul nu ajunge direct pe mocheta mașinii.
- Să folosești o tăviță de portbagaj – Portbagajul mașinii are nevoie de protecție pentru tot timpul anului. Tăvițele de portbagaj sunt ușoare, flexibile și perfect adaptate cerințelor mașinii tale. Acestea sunt impermeabile și îți protejează mașina împotriva umezelii și murdăriei, indiferent ce transporți.
Cum protejăm exteriorul mașinii?
Exteriorul mașinii tale este primul care intră în contact cu condițiile vremii sau diverși factori externi, deci va fi cel mai afectat de aceștia. Există, totuși, modalități de protejare a exteriorului automobilului:
- Aplicarea unei folii de protecție solară – Folia de protecție solară oferă protecție UV caroseriei mașinii, protejează vopseaua și reduce riscul de apariție al ruginei. Aceasta este o soluție de protecție pe termen lung, din acest motiv folia se aplică peste vopseaua proaspătă, pentru a o sigila și a diminua zgârieturile.
- Spălarea constantă a mașinii – Vara este anotimpul în care automobilul are de-a face frecvent cu praful. Particulele de praf și murdăria care nu sunt eliminate rapid, pot afecta calitatea vopselei mașinii.
- Instalare deflectoare de capotă – În afara rolului estetic, deflectoarele de capotă au și un rol practic de protejare a automobilului.
Prin instalarea acestora, în timpul mersului se va crea un flux de aer ce impiedică insectele să se lovească de parbriz, iar capota mașinii este ferită de deteriorarea ce o pot cauza pietrele sau obiectele mici.
- Folosirea de paravînturi – Paravânturile sau deflectoarele laterale de aer sunt accesorii auto cu rol practic și estetic. Acestea îți permit să mergi cu geamul deschis fără a mai fi deranjat de zgomotul produs de aer în timpul rulării.
Odată cu instalarea paravânturilor, aerul va circula natural în autoturism, iar geamurile vor putea rămâne deschise pe ploaie, ninsoare sau ceață. Deflectoarele sunt fabricate din plastic de culoare închisă, ce oferă protecție UV pentru un maxim de confort.
Datorită formei aerodinamice a paravânturilor, acestea se încadrează perfect în profilul mașinii, oferind un aspect mult mai plăcut și o vizibilitate excelentă asupra oglinzilor laterale.
- Instalarea de trepte laterale – treptele laterale sunt apreciate pentru accesul ușor pe care îl oferă mașinilor. Acestea au și rolul de protecție a caroseriei de noroi sau șocuri mecanice. Masa totală a mașinii nu este îngreunată de acestea, iar datorită materialului din care sunt fabricate, nu sunt supuse coroziunii.
- Folosirea apărătorilor pentru noroi – Apărătorile pentru noroi te ajută să-ți protejezi vopseaua mașinii atunci când treci prin noroi, deoarece murdăria nu poate să se așeze pe caroserie.
Importanța accesoriilor auto
Accesoriile auto de interior sunt menite să protejeze interiorul mașinii sau să îmbunătățească aspectul acesteia.
Printre cele mai populare accesorii auto de interior sunt covorașele.
Covorașele auto dedicate modelului de mașină condus sunt recomandarea noastră, deoarece se găsesc în forme variate, culori și materiale diverse, fiind potrivite perfect modelului de mașină.
Covorașele auto fac o schimbare vizibilă interiorului mașinii, oferind stil și un aer de nou și proaspăt.
Când alegi covorașele auto trebuie să iei în considerare diferitele tipuri ce se găsesc pe piață: covorașe auto din cauciuc și covorașe auto tip mochetă.
Covorașele auto din cauciuc de calitate au o rezistență ridicată și protejează mașina de mizerie și umeazeală. Avantajul covorașelor auto tip mochetă este crearea unui spațiu mai moale pentru piciore și un design mai plăcut.
Tăvița de portbagaj este un accesoriu de interior menit să ofere o protecție sporită portbagajului în timpul transportului de diferite substanțe și materiale.
Mulțumită materialului din cauciuc rezistent, tăvița de portbagaj are o durată de utilizare ridicată, precum și durabilitate crescută, flexibilitate sporită și design modern.
Portbagajul va fi protejat de deteriorarea produsă de noroi, praf, zăpadă, lichide vărsate sau orice alte impurități date de incărcătura transportată.
Accesoriile auto de exterior se găsesc într-o gamă variată fiind menite, de asemenea, să protejeze mașina și să îmbunătățească designul exterior al acesteia.
Deflectoarele de aer pentru capotă sau laterale sunt cel mai bun exemplu în acest sens.
Acestea au un rol practic de redirecționare a curenților de aer, astfel încât să se reducă zgomotul produs în timpul rulării și să se creeze un ambient de temperatură plăcut în interiorul mașinii.
Protecția bară spate este un accesoriu conceput pentru a proteja partea superioară a a barei din spate de eventualele zgârieturi, cu avantajul îmbunătățirii aspectului automobilului.
Pentru detalii semnificative referitoare la specificul fiecărei categorii de accesorii auto, te așteptăm frecvent cu noutăți și sfaturi utile. Pentru a descoperi modelul ideal de accesoriu, vizitează colecțiile și mizează pe modelele preferate.