Cum trebuie sa-ti pui la punct autoturismul in sezonul rece?

Vă vine să credeți? Sezonul cald a trecut și suntem deja în fața iernii gândindu-ne la autoturismele noastre care au fost uzate din plin pe tot parcursul sezonului cald, iar acum, mai mult ca niciodată, acestea au nevoie de mici schimbări pentru a funcționa în parametri normali și a nu ne face mici sau mari surprize.


La trecerea dintre anotimpuri nu doar animalele, oamenii, viețuitoarele în general resimt nevoia de schimare și adaptare, dar și autoturismele se încadrează, dacă vă vine să credeți, foarte bine la acest capitol.


Sezonul rece vine la pachet și cu cele mai multe provocări pentru majoritatea șoferilor. Sezonul rece este timpul perfect pentru a face o revizie autoturismului nostru, deoarece, toamna și iarna sunt cele mai capricioase de pe tot parcursul anului. Revizia se definește simplu prin cunoașterea cu exactitate a punctelor vulnerabile cărora trebuie să le acordăm o atenția mult mai sporită.


Știm cu toții din propria experiență sau de la prieteni acele situații neplăcute în care rămânem blocați, tocmail pentru simplul fapt că nu am făcut verificările corespunzătoare la timpul lor.


Fără îndoială, trebuie să ne pregătim cum se cuvine pentru a ne evita majoritatea episoadelor neplăcute la care putem cu ușurință să fim supuși în sezonul rece.


Desigur, când vine vorba de anvelope auto, legislația rutieră în vigoare nu specifică exact momentul în care trebuie să trecem la cele de iarnă, ci există doar consemnat momentul în care anvelopele pentru sezonul rece devin obligatorii.


Pentru a fi siguri că trecem cu bine peste provocările iernii, procesul de pregătire al autoturismului implică mai multe etape, chiar dacă nu ne încântă acest gând.


De luat în calcul este că indiferent că vorbim despre accesorii auto, sau orice alt component, acestea vin să ajută autoturismul pentru a funcționa mult mai fiabil.


Fiecare element constitutiv deține în spate cu aproximație un termen de viață în care-și va putea exercita sarcinile, de aceea este mult mai bine să prevenim prin atenție la detalii.


Iată o serie de aspecte pe care să le evidențiezi atunci când dorești cu adevărat să ai grijă de mașina ta pe tot parcursul sezonului rece.


Inspecția tehnică


Toate activitățile pe care le întreprindem, de la cumpărături la traseele cu familia și drumurile la serviciu și acasă, fac din autoturismul personal un bun absolut necesar căruia, de multe ori nu îi acordăm atenția cuvenită. Nu de puține ori suntem puși în impostaza surprinzătoare de a identifica diverse defecțiuni neașteptate, care ne solicită să luăm măsuri extreme.


Una dintre cele mai facile modalități prin care putem preveni sau identifica o serie de defecțiuni ce pot apărea când ne așteptăm mai puțin este inspecția tehnică.


Pentru a ne asigura că mașina nu suferă de defecțiuni majore a căror efect îl putem resimți în bugetul nostru, verificarea este activitatea care scoate în prim-plan starea componentelor mașinii. Desigur, acest demers este efectuat de un expert care va veni cu sfaturi, opinii și concretizări asupra schimbărilor pe care vei fi nevoit să le faci în viitorul apropiat pentru a-ți îmbunătăți siguranța la volan.


Astfel, vei putea ști care este seria de piese sau accesorii auto pentru modelul tău de autoturism. în acest fel, vei sti cu exactitate daca vei avea nevoie de noi piese pentru modelul de mașină.


Verificarea bateriei


Datorită faptului că în sezonul rece autoturismul este mult mai uzat decât în oricare alt anotimp, starea bateriei este un aspect ce necesită a fi verificată în prealabil pentru a nu te confrunta cu suprize odată cu apariția temperaturilor extrem de scăzute.


Se estimează pentru bateriile noi o durată de viață de circa 4 sau 5 ani, însă nimic nu este bătut în cuie având în vedere că mașina a devenit un bun indispensabil pe care îl utilizăm frecvent și de fiecare dată când avem nevoie.


Bateria se poate epuiza mai repede decât ne-am putea aștepta, întrucât, verificarea atentă a acesteia ne va aduce mai multe beneficii pe termen lung.


Așadar, alege să iei decizii inspirate și planificate care te vor scuti de nenumărate neplăceri, în special pe plan financiar, deoarece marea majoritate a componentelor și accesoriilor auto costă sume astronomice, dacă nu facem alegerile corespunzătoare și calitative pe care să ne putem baza o lungă perioadă de timp.


Accesorii auto esențiale iarna


După cum bine știm, iarna este sezonul în care nu trebuie să neglijăm niciun aspect ce ține de funcționalitatea autoturismului. Așadar, pentru că aspecte imprevizibile ne pot aștepta la orice pas, asigură-te că din portbagajul tău nu lipsește o lopată pentru zăpadă, un set de lanțuri auto. Dar fii atent și la capitolul întreținere.


Poate părea un aspect nesemnificativ, însă noroiul și zăpada pot crea adevărate dezastre în interiorul mașinii tale, fie că punctăm portagajul sau podeaua mașinii.


Asigură-te că ai în vedere protejarea corespunzătoare a podelei cu covorașe auto din cauciuc, iar pentru portbagaj alege o tăviță specială care va facilita procedura de curățare.  


De asemenea, tot din acest capitol nu trebuie să lipsească un spray anti-îngheț, o perie sau o racletă, accesorii indispensabile din trusa unui șofer care își folosește mașina constant.


Optează pe accesorii auto care aduc un real ajutor în momente dificile cu care ne întâmpină zilele de iarnă. Și nu uita, orice investiție de acest gen te poate scoate din impas un întreg sezon.  


În concluzie, nu este deloc dificil să trecem prin sezonul rece atât timp cât suntem echipați corespunzător și punem accent pe accesorii auto cu un real potențian funcțional.


Fiecare detaliu ne poate costa timp, energie și resurse financiare pe care le putem investi eficient în alte activități zilnice, fiind atât de simplu să evităm situații neplăcute cu accesorii auto potrivite.


Sperăm că v-am fost de folos prin aceste rânduri. Vă așteptăm în secțiunea de accesorii auto pentru a vizualiza întreaga gamă extrem de calitativă, pusă la dispoziție pentru cei care-și iubesc mașinile.


Pentru mai multe întrebări despre produsele noastre vă așteptăm mesajele în privat. Suntem mereu deschiși să vă aducem la cunoștință detalii semnificative despre accesoriile auto Nomad Parts.

 

Suport clienti Luni-Vineri, 08:30-17:00

0743677901 0731095065 contact@nomadparts.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!