Cum pastram autoturismul intr-o stare buna timp indelungat?

Igiena autoturismului a devenit un aspect extrem de important odată cu evoluția nevoii intense de a ne transporta cu acesta la serviciu, cumpărături, excursii, transportat copiii la școală și alte zeci de activități.


În primul rând, atenția la mașina pe care o deții se va reflecta în aspectul și, respectiv, valoarea acesteia în cazul în care vei dori să optezi pentru o nouă versiune mai tehnologizată și cu confort mai sporit.


Indiferent de contextul în care suntem nevoiți să fim prezenți, atenția ne este captată de diverse accesorii auto, care nu vizează nimic altceva decât aspecte legate de protectie și bună-starea pasagerilor. 


Ține cont de cele menționate mai jos și vei putea aduce un plus în siguranța și valaore mașinii tale o lungă perioadă de timp.


Prevenția și atenția la detalii sunt din capul locului, mai mult decât esențiale.


Acestea te vor scuti de eventuale cheltuieli inutile, care, după cum putem afirma cu siguranță, vor apărea pe parcursul rulării intense și dificile având în vedere drumurile din țara noastră.


Cu alte cuvinte, poate obiectivul tău principal nu este de a vinde autoturismul, însă, preocuparea în acest sens poate contribui la creșterea valorii prețului în cazul în care se presupune o posibilă tranzacție de acest gen.


Poți contribui eficient asupra calității interiorului autoturismului tău fără a interveni cu ajutorul specializat al unui service.


Habitaclul mașinii poate transpune firea persoanei în posesia căreia se află mașina, de aceea, fie că intenționezi să o vinzi sau doar să acorzi atenție pentru a o păstra în parametri normali, ține cont de aceste minime criterii de întreținere a autoturismului.

 

Păstrarea curățeniei în interirorul mașinii
 

Poate nu de fiecare dată putem îngădui o atenție deosebită interiorului autoturismului, chiar dacă ne-am dori acest lucru.


Zilele ploioase, cu noroi sau momentele în care ne conducem copiii la școală sau excursii petrecute în familie, toate acestea ne pot pune în dificultate grija față de menținerea unui aspect impecabil al autoturismului.


Micile detalii vor contribui la întregul ambient existent în interiorul mașinii tale.


Soluția principală este evitarea pe cât posibil a mâncatului în mașină, însă atunci când ai copii acest lucru este destul de dificil de evitat.


Acoperirea eficientă a suprafeței textile din interiorul mașinii este modalitatea ideală de protejare.


Întrucât, odată ajunsă mâncarea pe suprafața textilă, sfărâmarea sub tălpile încălțămintei va produce un dezastru greu de îndepărtat, chiar și în spălătorii specializate.


Asigură-te că alegi preșuri auto dedicate pentru a evita acest tip de problemă.


Pe de altă parte, pe timp de vară, căldura excesivă poate contribui la deteriorarea pieselor componente ale interiorului, indicat fiind ca ferestrele mașinii să fie lăsate puțin deschise doar pentru ca aerul să circule și să ventileze suprafețele.


Colecția de preșuri auto din autoturism se murdărește inevitabil, oricât de mult ne-am strădui, însă pentru a beneficia de satisfacție pe termen lung avem nevoie să luăm în calcul câteva aspecte importante cum ar: întreținerea corectă și alegera calității optime a covorașelor auto.


Într-o altă ordine de idei, când alegem covorașe auto este fantastic pentru că putem să le spălăm chiar și în confortul locuinței. Care sunt principalele sfaturi când vine vorba de curățarea unor covorașe auto?

 

Cum putem curăța covorașele auto eficient acasă?
 

Nu mereu avem timp pentru a ne duce autoturismul la spălătorie, fapt ce poate determina îndreprinderea acestei activități la propriul domiciliu. În cazul în care nu cunoașteți cele mai frecvent utilizate metode de a îndepărta murdăria din mașină, citiți rândurile următoare.


Covorașele atuto din cauciuc sunt cele mai eficient de curățat, având suprafețe dispuse cu riduri pentru ca murdăria să nu se deplaseze pe suprafața tapițată a autoturismului.

Se recomandă ca pentru curățarea covorașelor auto din cauciuc să se acționeze manual pentru a beneficia de un aspect impecabil la final.


Trebuie să ai la îndemână o lavetă, o perie și apă cu detergent.


Curăță murdăria uscată ce s-a adunat în ridurile suprafeței de cauciuc, spală apoi cu apă și detergent, clătește și lasă-le la uscat.


Principalele soluții ce vin în întâmpinare pentru a elimina petele nedorite de pe covorașe auto este peroxidul de hidrogen (3%).


Această soluție îndepărtează petele organice, însă indicat este să testați pe un colț ascuns în scopul de a vă lămuri dacă nu deteriorează materialul. Tamponați cu o lavetă moale și apoi ștergeți.


Acestea fiind spuse, ce aspecte mai contribuie la menținerea aspectului și „sănătății” autoturismului?

 

Revizia tehnică sezonieră
 

Se întreprinde în perioadele de tranziție cum sunt lunile octombrie și noiembrie sau lunile de la începutul anului ca martie și aprilie.


Aceste activități au ca scop pregătirea autoturismului pentru întâmpinarea corespunzătoare a anotimpurilor, în special pentru lunile de final ale anului care, de regulă, sunt caracterizate de fenomene meteorologice destul de capricioase.


Este important să îți cunoști în detaliu autoturismul.


Însă, dacă încă nu ești familiarizat cu autoturismul pe care îl deții, este fundamental să cunoști complexitatea acestuia.


Nu este neapărat ca studiile să-ți confirme că ești mecanic cu acte în regulă, ci este nevoie de puțină atenție la detalii pentru a ști să depistezi eventuale avarii pe parcurs, întrucât nu știi niciodată ce se poate întâmpla.


Mai mult decât atât, prevenția este cheia tuturor beneficiilor obținute în timp, așadar, atenție la lucrurile importante ce țin de mașină și evitați pe cât posibil investiții ale căror costuri vor fi exorbitante pentru lucruri, relativ, minore.

 

Acționează în timp util când ceva nu funcționează cum trebuie
 

Problemele electrice, diverse plastice deterioarate sau tapițeria uzată sunt doar câteva aspecte ce țin de propriul interes focusat asupra autoturismului personal.

Aceste probleme pot părea a fi minore, însă aprofundarea în ele nu rezultă decât agravarea situației.


Ține mereu interiorul curat și dotat cu accesorii auto compatibile pentru autoturismul pe care îl deții.


Nu de puține ori ne pripim din cauza prețurilor enorme la diverse accesorii auto, focusându-ne pe preșuri auto ieftine care se dovedesc a fi o investiție inutilă și de prisos pe termen lung.


Insistă pe curățarea completă a autoturismului cu soluții profesionale.


Menționează acest aspect la spălătorie și nu da înapoi pentru un bun care îți este de folos în fiecare zi.


Pentru a păstra autoturismul impecabil și în special tapițeria, alege covorașe auto dedicate, ce dispun de un sustem de prindere corect, pliabil pe forma și dimensiunile existente în autoturism.


Pentru a menține autoturismul mereu pregătit de drum și în perfectă stare este bine să luăm în calcul fiecare detaliu.


Accesoriile auto vin mereu în sprijinul nostru pentru a ne oferi confort desăvârșit în mișcare.


Există nenumărate oportunități auto pentru care poți opta pentru a te putea bucura o perioadă îndelungată de masina ta.


Nimeni nu poate contesta că nevoia de confort ne determină să fim mereu în căutarea celor mai bune accesorii interior, huse auto, pentru protejarea întregului habitaclu, sau poate în unele cazuri doar a unui singur scaun auto, în special pentru persoanele care activează în medii mai solicitante și au zona de lucru expusă activităților fizice și murdăriei. 


Măsurile de protectie se află în mod clar la îndemâna noastră, atât din punct de vedere al lejerității cu care putem obține accesorii auto dorite, dar și privind din punct de vedere al costurilor.

Suport clienti Luni-Vineri, 08:30-17:00

0743677901 0731095065 contact@nomadparts.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!