Care sunt accesoriile auto indispensabile in sezonul rece?

Perioada cea mai capricioasă de pe tot parcursul anului și-a făcut deja simțită prezenta, iar proprietarii de atutorisme nu pot fi decât îngrijorați în privința funcționării și întreținerii acestora pentru că, urmează să străbată o perioadă intens aglomerată de provocări.


Fără îndoială, printre cele mai comune sarcini pe care fiecare proprietar de autoturism trebuie să le îndeplinească se regăsește și: schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă, înlocuirea uleiului la norma de rulaj, precum și schimbarea lichidului de spălare a parbrizului, acestea fiind doar micile particularități de început.


Ei bine, mai există și alte probleme care pot să apară pe parcursul sezonului rece după cupă cum am menționat, însă, nu de puține ori sfârșesc prin a fi „rezolvate” prin acțiuni nu tocmai avizate.


Dar haideți să trecem la o serie de acțiuni benefice pe care le putem lua în calcul și rezolva pe cont propriu. Cum facem față sezonului rece?


Protecții de iarnă pentru grila de radiator


Sezonul rece nu este tocmail unul foarte plăcut pentru majoritatea șoferilor, deorece probleme deosebite pot apărea exact când totul pare a merge bine.


Cunoaștem cu toții că acest nou sezon ne aduce surprize nenumărate, în special în diminețile reci când ultimul lucru pe care ni l-am dori este ca mașina să nu pornească.


De aceea, mulți dintre noi iau hotărârea de a se trezi mult mai devreme pentru a verifica dacă nu va exista cumva riscul să apelăm la un mijloc de transport în comun.


Ei bine, în acest sens ne-am pus la cunoștință cu faptul că există accesorii auto care ajută autoturismul în procesul de rulare a motorului corespunzător, fără a simți atât de mult discrepanțele de temperatură.


O protecție de iarnă pentru grila de radiator va aduce beneficii semnificative prin calitățile sale ce permit motorului să se încălzească mai repede, în comparație cu timpul ce necesită a fi pierdut de fiecare dată în lipsa acestor accesorii auto.


De asemenea, o protecție de iarnă pentru grila de radiator reduce uzura motorului, reducând și nivelul de combustibil folosit. Fără îndoială, aceste accesorii auto pot fi utilizate și montate extrem de ușor, putând fi transportate cu ușurință oriunde în portbagajul mașinii în cazul în care nu este nevoie de ele.


O protecție pentru radiator este ideală pentru traseele de scurtă durată, așa cum sunt navetele și drumurile prin în locații apropiate, deoarece rulajul motorului la drum lung este suficient pentru a menține o temperatură echilibrată.


Acest accesoriu este ideal în scopul de a elimina eventuale deteriorări, susținând funcționarea optimă a radiatorului, sistemelor mecanice și electrice.


Important de reținut în acest caz este faptul că specificele accesorii auto previn contaminarea radiatorului, fiind excelente la protejarea acestuia de factori dăunători. Protecția previne scurgerea aerului rece înspre radiator oferind autoturismului posibilitatea de a funcționa la capacitate maximă.


Din punct de vedere estetic, acest tip de accesoriu auto vine cu o îmbunătățire vizibilă a aspectului, fiind totodată atât de versatil și bine gândit pentru a se putea plia pe imaginea de ansamblu a fiecărui model de autoturism în parte. Nu există o variantă standard, ci fiecare brand este privilegiat de existența unor modele special concepute pentru structura fiecărei grile de radiator.


Instalarea nu este dificilă, însă trebuie efectuată corespunzător în funcție de specificațiile menționate de către furnizor, pentru a nu pune în pericol viața celorlalți participanți în trafic.


Un alt aspect care cuprinde viața posesorilor de autoturisme este protecția portbagajului.


Tăvițe de protecție pentru portbagaj

Sezonul rece vine mereu și cu surprize frumoase, nu doar dătătoare de griiji și probleme. Toamna culegem roadele din grădină, ne plimbăm cu familia, facem drumeții și multe alte activități care ne solicită portbagajul în scopul de a ne putea căra toate lucrurile de care avem nevoie, fructe, legume și multe alte mărunțișuri care pot dăuna fără doar și poate materilului.


Pentru a nu avea bătăi de cap atunci când suntem nevoiți să utilizăm intens portbagajul, indicat este să ne îndreptăm atenția spre tăvițe de portbagaj.


Acestea ne pot scăpa de nenumărate vizite la spălătorie și de încercări nereușite de a rezolva distrugerile care deja au avut loc. Concepute atât la nivel standard, cât și cu aspect 3D, sau cu o calitate premium, tăvițele de portbagaj devin o investiție deosebit de benefică pentru aspectul și funcționalitatea portbagaului.


Fără îndoială, orice proprietar de autoturism poate beneficia de o tăviță pentru portbagaj indiferent de bugetul disponibil. Variantele accesibile sunt confecționate din politilenă cu densitate înaltă, fiind totodată antiderapante.


Pentru o mai bună siguranță a lucrurilor pe care dorești să le transporți în portbagaj, dar și pentru a proteja materialul de sub tăviță, întrucât diverse reziduuri se pot infiltra cu ușurință în cele mai mici spații, aceste accesorii sunt concepute cu margini ridicate care cuprind o înălțime de circa 4 – 6 cm.


De asemenea, pentru sezonul rece când mergi la pantinoar cu copiii și este nevoie ca patinele să fie amplasate în portbagaj sau diverse lucruri umede, tăvițele sunt concepute special pentru a fi rezistente la apă.


Pentru o mai bună viziune asupra mediului înconjurător, producătorii au fabricat modelele de tăvițe pentru portbagaj din materiale ecologice, inodore, moderne și mult mai ușoare decât cauciucul natural.


Iar pentru că majoritatea lucrurilor ce necesită a fi transportate nu dețin o greutate mereu acceptabilă, tăvițele pentru portbagaj sunt suficient de robuste și durabile pentru a face față cu brio oricărei încărcături.


Selecția de tăvițe pentru portbagaj concepute în stil 3D depășește variantele mențiote anterior, mulțumită calității superioare. La baza fabricării acestor tăvițe pentru portbagaj se află materiale netoxice și ecologice care nu conțin substanțe cancerigene, precum sunt nitriții și metalele grele, putând fi cu precizie reciclate.


Bătăi de cap nu va avea nimeni deoarece aceste tăvițe sunt foarte rezistente la uzură, deteriorare, sunt ușor de întreținut și capabile să își păstreze elasticitatea în intervalul de temperatură -40 ° C pana la + 80 ° C.


Marimile tăvițelor pentru portbagaj nu sunt universale, ci sunt adaptate cu exactitate dimensiunilor portbagajului masinii pe care o deții, iar pentru clipele în care nu este nevoie de aceste tăvițe, pot fi cu lejeritate rulate și depozitate.


În cele din urmă, nimic nu ne poate sta în cale atunci când dorim foarte mult să protejăm autoturismul nostru, de aceea mereu vom găsi soluții pentru a rezolva, preveni sau remedia anumite situații neplăcute care pot apărea fără voia noastră.

Suport clienti Luni-Vineri, 08:30-17:00

0743677901 0731095065 contact@nomadparts.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!